Breskvice

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana!

Priprema

Ovaj recept opet određuje količina, pa za tijesto uzmite određenu količinu maslaca, polovicu njegove težine šećera i brašna u dvostrukoj težini maslaca pa dodajte 2 dag praška za pecivo na svaki 1 kg sastojaka. Umijesite tijesto i pustite da malo odstoji, premijesite i oblikujte pravilne kugle od oko 3 dag te ih pecite na nauljenom limu u pećnici. Kad se ispeku, ostavite ih da se malo ohlade, a sredinu svake izdubite..

Nadjev umiješajte u ovim odnosima količina: sameljite tijesto iz sredine breskvica, dodajte istu količinu mješavine oraha i badema, 1 žličicu marmelade od breskve, 1 dag vanilin šećera i 1 dl ruma. Tim nadjevom punite sredine izdubljenih polovica, povežite ih i zalijepite smjesom, pa ih obojite slastičarskom bojom, jednu polovicu bojom breskve, a drugu žutom, i uvaljajte u šećer.

Restoran Udovice

Tradicionalni recepti

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana na radost mnogobrojnih gostiju, željnih davno nestale tradicije i prošlosti, koje nam ipak svima nedostaju.

Sastojci

  • maslac
  • šećer
  • 2 dag praška za pecivo
  • orasi
  • bademi
  • 1 žličica marmelade od bresaka
  • 1 dag šećera od vanilije
  • 1 dl ruma
  • brašno