Japrak

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana!

Priprema

U 1 kg miješanog mljevenog mesa od junetine, teletine i janjetine umijesite 2 režnja sjeckanog češnjaka i 1 sjeckanu kapulu te 1 kapulu koju ste tek zazlatili na malo ulja, 1 ribanu mrkvu, uz 5 dag sjeckane masnije slanine po volji. Dodajte 1 žlicu slatke paprike, posolite, popaprite i ostavite da sve prožme. Tada u meso možete umijesiti i 5 dag riže, ali opet po volji. Grudicama te smjese od 5 dag ravnomjerno punite obarene listove raštike i slažite u lonac na posteljicu od suhog svinjskog mesa i masti.

Kad sve japrake složite u redove, na vrh stavite još par komada suhog mesa. Zalijte do vrha s 1 l mesnog temeljca i kuhajte dok raštika ne bude gotova, otprilike 45 min. Služite vruće.

Restoran Udovice

Tradicionalni recepti

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana na radost mnogobrojnih gostiju, željnih davno nestale tradicije i prošlosti, koje nam ipak svima nedostaju.

Ingredients

  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 kapule
  • 1 mrkva
  • 5 dag masnije slanine
  • 1 žlica slatke paprike
  • sol
  • biber
  • 5 dag riže
  • listovi raštike
  • mesni temeljac
  • suho svinjsko meso
  • mast