Krvavice

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana!

Priprema

Krvavice su jedno od specifičnih namirnica za ove krajeve. Ovdje vam predstavljamo kako pripremiti krvavice s restanim krumpirom. Uživajte i dobar tek.

U vruću vodu stavimo kuhati krumpir u ljusci. Na laganoj vatri na masti uz povremeno okretanje (ne prečesto) pečemo krvavice. U posebnoj tavi pirjamo usitnjeni crveni luk. Kuhani krumpir ogulimo i nasječemo na tanke listiće.

Dodamo ga na pirjani luk, solimo, paprimo i uz miješanje pržimo desetak minuta.

Restoran Udovice

Tradicionalni recepti

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana na radost mnogobrojnih gostiju, željnih davno nestale tradicije i prošlosti, koje nam ipak svima nedostaju.

Sastojci za 4 osobe

  • 4 cijele krvavice
  • 2 žlice svinjske masti
  • 2 glavice crvenog luka
  • 600 g krumpira kosani list peršina