Punjene paprike

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana!

Priprema

Punjene paprike su takođe tradicionalno jelo našeg podneblja, naročito u ljetno vrijeme kada dozrijevaju paprike, drugo povrće. Dobar tek!

Na 1 dl miješanog ulja propirjajte 1 veću krupno sjeckanu kapulu i 4 režnja češnjaka zajedno sa 1 kg mljevenog mesa od kokoši ili puretine i 10 dag sjeckane suhe pancete.

Kada sve uhvati boju, pomiješajte s 20 dag mladog kozjeg sira. Posolite, popaprite i tim nadjevom punite 1 kg paprika kojima ste odrezali vrh i unutrašnjost očistili od sjemenki. Složite u nauljenu posudu, podlijte paprike s 2 dl povrtnog temeljca i pecite na umjerenoj vatri u pećnici.

Kada paprike omekšaju i dobiju koricu, pokrijte s 5 dag na trake rezanog polusuhog kozjeg sira i sve još jednom zapecite da se sir rastopi.

Restoran Udovice

Tradicionalni recepti

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana na radost mnogobrojnih gostiju, željnih davno nestale tradicije i prošlosti, koje nam ipak svima nedostaju.

Sastojci

  • 1 dl miješanog ulja
  • 1 veća kapula
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 kg mljevenog mesa od kokoši ili puretine
  • 10 dag suhe pancete
  • 10 dag mladog kozjeg sira
  • 1 kg paprika
  • 2 dl povrtnog temeljca
  • 5 dag polusuhog kozjeg sira
  • sol
  • papar