Sarma

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana!

Priprema

Sarma je tradicionalno jelo koje se pripravlja u vrijeme zimskih blagdana. Specifičnost sarme je da može izdržati i više dana tako da je na jelovniku dok se ne pojede :-)

Način pripreme

1. Pripremite listove kupusa za sarmu, sameljite meso i crveni luk, začinite ga, dodajte rižu i 1 dl ulja.
2. Dobro izmiješajte. S tom smjesom punite listove kupusa i motajte ih u sarme.
3. Poredajte sarme kružno u posudu nakon što ste na dno stavili komadiće suhoga mesa. Kuhajte lagano nekoliko sati.
4. Pri kraju kuhanja napraviti laganu zapršku od crvene paprike i malo brašna, koju ćete dodati u posudu i pustiti da na laganoj vatri provrije.
5. Ako je potrebno, dodajte tijekom kuhanja još vode ili juhe.

Restoran Udovice

Tradicionalni recepti

Stari recepti su okosnica menija našeg restorana na radost mnogobrojnih gostiju, željnih davno nestale tradicije i prošlosti, koje nam ipak svima nedostaju.

Sastojci za 6 osoba

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 30 dag junetine (buta)
  • suho meso (po želji)
  • 6 dag riže
  • 10 dag crvenog luka
  • crvena paprika u prahu
  • sol
  • papar